szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A német nyelvterületre utazó diákok számára a MÁV-START Zrt. biztosít nemzetközi járatokat, de a többi utazási lehetőség is folyamatosan frissül a külföldi nyelvtanulási program oldalán.

Egyéni pályázat esetén a tanuló és családja, intézményi pályázat esetén a pályázó intézmény feladata az utazás megszervezése a 2020 nyarán kezdődő ingyenes külföldi nyelvtanfolyamokat illetőleg.

Azon középiskolás diákok számára, akik német nyelvterületet választanak, vonattal is lesz lehetőségük kiutazni. Az úticélok közt elérhető osztrák és német városok között szerepel mások mellett Bécs, Graz, Linz, Hamburg, Frankfurt és Berlin is - elérhető a választék a MÁV-START Zrt. honlapján.

A kiutazás módját (repülő, busz, vonat vagy ezek kombinációja) az egyéni tanuló vagy a pályázó intézmény választja ki a kiutazó tanulók csoportjának szempontjait is figyelembe véve - írják a program honlapján, hozzátéve: ilyen például az adott nyelviskola/partneriskola elérhetősége és távolsága és az utazás ideje is.

A célországok között szerepel egyébként az Egyesült Királyság, Írország, Málta, Franciaország, Németország, Ausztria és Kína is. Az út maga egy kéthetes utazás lesz, amelynek során nyelvtanfolyamon tanulhatnak majd a diákok.

Külföldi nyelvtanulási program: a diákok többsége csoportosan jelentkezne

Az előzetes jelentkezések alapján a fiatalok nagy része csoportosan venne részt a kormány külföldi nyelvtanulási programján - mondta Bartos Mónika, a magyar diákok külföldi nyelvi kurzusainak szervezéséért felelős miniszteri biztos kedd reggel az M1-en.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.