szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) bizonyítottnak látja, hogy indokolt volt az őszi akciósorozat bejelentése a 2019. június 13-án tartott tanévzáró sajtótájékoztatón, ugyanis a szakszervezet a Köznevelési Érdekegyeztető Tanács június 20-án tartott ülésén sem kapott érdemi választ követeléseire a kormány képviselőjétől – írja a szakszervezet pénteki közleményében.

Hozzáteszik: ehelyett arról kaptak tájékoztatást, hogy az őszi jogalkotási időszakra úgynevezett „pedagógus státusztörvény” kidolgozása várható. Az EMMI a kormánytól arra kapott megbízást, hogy szélesebb körben világítsa át az oktatás helyzetét és erre alapozva készítse elő a pedagógus státusztörvény tervezetét az őszi időszakra.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a PSZ egyebek között béremelést követel (már idén szeptembertől), a heti óraszámok és a többletterhek csökkentését.

Ősztől akciósorozatot hirdet a Pedagógusok Szakszervezete - a sztrájktól sem riadnak vissza

"Eddig tárgyaltunk, ősztől akciósorozatot hirdetünk" - jelentette be a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke, Szabó Zsuzsa a szakszervezet tanévzáró sajtótájékoztatóján.

A közleményben az áll: megkezdik a felkészülést a tiltakozó akciók szervezésére.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!