szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már elérhető az Oktatási Hivatal oldalán a rendkívüli középiskolai felvételin meghirdetett férőhelyek keresőprogramja – ez a kereső azoknak a diákoknak lesz hasznos, akik egy középfokú intézménybe sem kerültek be.

„Amennyiben a tanuló az általános felvételi eljárás időszakában nem nyert felvételt egy középfokú intézménybe sem, vagy felvételt nyert, de bármilyen okból megváltoztatja döntését úgy – a 2019. május 6. és augusztus 31. között megtartható rendkívüli felvételi eljárás során – egyénileg, közvetlenül az általa választott középfokú iskolában való jelentkezéssel, egyeztetéssel kérheti felvételét bármely olyan középfokú intézménybe, amelynek az általános felvételi eljárás lezárulása után maradtak betöltetlen férőhelyei” – olvasható az Oktatási Hivatal tájékoztatójában.

A rendkívüli felvételin meghirdetett férőhelyeket ezzel a keresővel nézhetitek meg.

Megvannak a középiskolai felvételi eredményei: a diákok 96 százaléka bejutott valamelyik intézménybe

A nyolcadik osztályos diákok 96,5 százaléka felvételt nyert valamilyen középfokú oktatási intézménybe - közölte az Oktatási Hivatal (OH) csütörtökön az MTI-vel.

A rendkívüli felvételi feltételrendszerét az adott középfokú iskola igazgatója határozza meg – az intézmény vezetőjének pozitív döntését követően a diák beiratkozhat a középfokú iskolába.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!