szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Óvodák és iskolák is jelentkezhetnek arra az országos pályázatra, amelyet ha elnyernek, megújítják az épületek falait.

Május 10-ig jelentkezhetnek az iskolák, óvodák, kórházak, önkormányzatok és az aktív közösségek a Let’s Colour Településszépítő Egyesület pályázatára, 800 négyzetméter kültéri vagy beltéri falfelület kifestésére elegendő festéket lehet megnyerni - írják közleményükben.

A pályázat nyerteseinek a festéshez szükséges mennyiségű festéket, a grafikai terveket, a munka koordinálását valamint a szakértői támogatást a Let’s Colour biztosítja, az akciót pedig a közösségek önkéntesei, együtt valósítják meg.

A pályázatok benyújtását követően 2019. május 13-tól egészen május 31-ig lehet szavazni a pályázatokra, az eredményhirdetésre pedig június 3-án kerül sor. Az online szavazás eredményeként a kategóriák 3-3 legtöbb szavazatot kapott pályázata jut be a döntőbe. A döntős pályázatokat a korábban megszerzett szavazatok számától függetlenül értékeli a szakmai zsűri, és hirdeti ki a kategóriánkénti győzteseket. A festéseket pedig legkésőbb 2019. augusztus 15-ig kell megvalósítani.

A szervezet működése során eddig több mint 25 ezer négyzetméternyi szürke falfelültet varázsolt színessé csaknem 2500 önkéntes segítségével. A projekt elindulása óta eltelt 8 év alatt rendszerint évi 40-50 pályázat érkezett az ország minden szegletéből.

A pályázatokat a Let's Colour weboldalára lehet feltölteni itt.