szerző:
Eduline

Az 1956-os forradalom 55. évfordulójára olyan dokumentumfilmeket készítettek az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium diákjai, melyekben az események közvetlen részesei, saját nagyszüleik, rokonaik, ismerőseik szólalnak meg.

Az interjúkból kiderül: milyen volt az a néhány nap azoknak, akik a házukba csapódó lövedékek elől bujkáltak, akik nem tudtak elmenni az iskolába, a munkahelyükre és nem kaptak hírt barátaikról, szeretteikről. A nézők megtudhatják, hogy milyen érzés, ha az ember barátját golyó éri, és milyen volt belesodródni az eseményekbe. A filmek rávilágítanak arra is, hogy az ismert események milyen hatással voltak egy-egy család mindennapi életére.
   
A filmek elkészítésében, a technika használatában a szülők és idősebb testvérek is segítettek, így igazi családi történelmi lecke kerekedett az egyszerű szorgalmi feladatból - közölte Móri Árpádné igazgató.
   
A hetedikes és nyolcadikos tanulók nemcsak történeteket, hanem tárgyakat is gyűjtöttek, amelyek saját családjukban az 1956-os eseményekhez kötődnek. A tárgyakat bemutató tárlat az iskolában október 17-én kezdődő projekthéten nyílik, a kiállítást az érdeklődők gimnazisták vezetésével tekinthetik meg. 

MTI