szerző:
Eduline

Naponta 4200 alsó tagozatos diák kap iskolatejet Székesfehérvár 19 önkormányzati és két egyházi fenntartású iskolájában, erre a célra 30 millió forintot költ az önkormányzat - jelentette be a város polgármestere kedden a Tolnai úti Általános Iskolában tartott sajtótájékoztatón.

Cser-Palkovics András (Fidesz) tájékoztatása szerint Székesfehérváron 2004 óta folyamatos az iskolatejprogram. 2009-ig valamennyi általános iskolás, azt követően pedig az alsó tagozatosok kaptak, illetve kapnak minden tanítási napon két deciliter tejet.
   
A poharas tej kiszállítására ismét a korábbi szállítóval, a székesfehérvári Alföldi Tej Kft.-vel kötött  megállapodást az önkormányzat. A cég nem emelt árat, csakúgy, mint a múlt tanév második félévében, az idén is poharanként nettó 34 forintos áron szállítja az iskolatejet az oktatási intézményekbe. "A családok nehéz helyzetét ismerve, az önkormányzat elkötelezett az iskolatejprogram folytatása mellett" - hangsúlyozta Cser-Palkovics András.
   
A sajtótájékoztatónak helyet adó általános iskola igazgatója, Mihókné Pluhár Teréz elmondta: az iskolatej népszerű a diákok között, és a kiszállított mennyiség "az utolsó cseppig" elfogy. Hasznos és fontos ez az akció, mivel a gyerekek egy része reggeli nélkül indul el az iskolába.
   
Az önkormányzat ingyenes családi hírlevéllel is segíti a szülőket. Brájer Éva (Fidesz) alpolgármester a sajtótájékoztatón elmondta, hogy e-mailben folyamatosan tájékoztatják az óvodásoknak, általános és középiskolásoknak, családoknak szóló programokról, közoktatással és gyermekegészségüggyel kapcsolatos információkról azokat a szülőket, akik regisztrálnak a város honlapján. 
   
MTI