szerző:
Eduline

Az Eötvös Utcai Általános Iskola megmentéséért gyűjtenek aláírást a szülők Debrecenben, a kezdeményezéshez a Jobbik Magyarországért Mozgalom is csatlakozik - írja a Hajdú-bihari Napló.

A szülők szerint a diáklétszám csökkenése, amellyel az iskola megszüntetését indokolja az önkormányzat, csupán egy "tudatos, csendes propaganda" volt. Az utóbbi években próbálták rávenni a szülőket arra, hogy ne ebbe az intézménybe írassák a gyermeküket. Az iskolabezárással a döntéshozók autista, mozgássérült és gyógyíthatatlan betegeket akarnak kiszakítani a megszokott környezetükből - állítják, hozzátéve: panaszukkal a nemzeti erőforrás miniszterhez fordulnak.

Az iskolában tanuló 220 diák a Bolyai János Általános Iskolában folytathatja tanulmányait, a szülők egy része azonban elégedetlen ezzel a megoldással – attól tartanak, hogy az osztályközösségek felbomlanak. Az Eötvös Utcai Általános Iskola megszüntetésének tervéről szóló összefoglalónkat itt olvashatod el.

Szabó Gyula, az oktatási bizottság elnöke korábban úgy nyilatkozott, az iskolában évek óta problémát jelent a csökkenő diáklétszám, ebben a tanévben egyáltalán nem indult első osztály. „Idén körülbelül tízen jelentkeztek az iskolába, ez sajnos nem elég egy önálló osztály indításához” – mondta.

 eduline