szerző:
Eduline

Több mint 22 ezer négyzetméteres Los Angeles legmodernebb, egyben legkülönlegesebb középiskolai épülete. Az előadó- és képzőművészetek oktatására specializálódott New High School építése több százmillió dollárba került.

A Los Angeles centrumában lévő középiskolában több mint ezernyolcszáz diák tanul, az épületekben ezerfős színházterem, hatalmas, tölcséralakú könyvtár, légkondicionált, belső kosárlabdapálya, valamint több torna- és táncterem is helyet kapott. A diákok 2009 szeptemberében nézhették meg az új gimnáziumot, ahol később több reklámfilmet forgattak, de az épületnél vették fel az Iron Man 2. című film egyes jeleneteit is.

©

Nem ez az egyetlen különleges iskolaépület - Balin alig több mint száz diák tanul a világ egyik legfurcsább iskolaépületében. A 2008 óta működő Green School - alapítói és tulajdonosai szerint - a világ legkisebb ökológiai lábnyomával rendelkező oktatási intézménye, ahol nincsenek falak, iskolapadok, táblák és neonlámpák, az elektromos eszközöket nap- és vízenergiával működtetik, és az összes tantermet bambuszból építették. A különleges iskoláról készített fotókat itt nézheted meg.

©


eduline