szerző:
Eduline

Kitiltja a brit kormány a mobiltelefonokat az iskolai tantermekből az egyre gyakrabban előforduló visszaélések miatt.

A News of the World, a legnagyobb vasárnapi brit bulvárlap beszámolója szerint Michael Gove oktatásügyi miniszter azért rendelte el a következő tanévtől érvényesítendő tilalmat, mivel a diákok egyre inkább "támadófegyverként" használják mobiljaikat. Diákklikkek ugyanis mind gyakrabban kifejezetten azért vernek meg vagy hoznak megalázó helyzetbe diáktársakat vagy éppen tanárokat, hogy ezt mobiljaikkal lefilmezzék, és a felvételt feltegyék az internetre. Az elmúlt hónapok egyik éeghírhedtebb felvételét itt találod.
Cyberbullying: egyre több verekedős videó kerül fel az internetre
©

A szakminiszter által kidolgozott új szabályozás alapján a brit iskoláknak szeptembertől joguk lesz minden tanítási nap előtt begyűjteni a diákok mobiltelefonjait, és ha valakinek mégis sikerül becsempésznie mobilját az osztályba, azt a tanár elveheti, sőt meg is nézheti, és ha szükségesnek ítéli, törölheti a telefonon rögzített képeket és videókat.

A "cyberbullying", vagyis a társaik által kipécézett diákok internetes üldöztetésének elterjedtségét jelzi, hogy felmérések szerint a brit iskolások 40 százaléka szenvedett már el ilyen jellegű lelki terrort. A brit lap által idézett szakértők szerint ennek pszichológiai és érzelmi hatásai súlyosabbak lehetnek, mint a fizikai bántalmazáséi, mivel az ilyen jellegű üldöztetés kicsöngetés után is folytatódik. Egyre nagyobb problémát okoz a cyberbullying - a hírhedt esetekről szóló összefoglalónkat itt olvashatod el.
MTI