szerző:
Eduline

Több mint két éve jógázik a világ legfiatalabb jógaoktatója. Shruti Pandey edzéseire üzletemberek, tanárok, nyugdíjasok és háziasszonyok járnak – és mindannyian rajonganak a hatéves kislányért.


A hatéves jógatanár bátyjával
©
A 67 éves Hari Chetan több mint harmincöt éve tanít jógát felnőtteknek és gyerekeknek, ám állítása szerint az összes tanítványa közül Shruti a legteheségesebb. A hatéves kislány – aki még az általános iskolát sem kezdte el – reggel fél hatkor tartja első óráját Jhunsi városában, természetesen kizárólag felnőtteknek.

„Szeretem ezt csinálni, jó érzés, hogy az emberek az én segítségemmel tanulnak meg jógázni. Úgy érzem magam, mint egy igazi tanár” – mondta a Daily Mailnek Shruti. „Akkor kezdtem el jógázni, amikor láttam, hogy a bátyjám mennyire élvezi a mozgást” – tette hozzá.

A családban ugyanis nem a kislány az egyetlen jógatehetség: bátyja, a tizenegy éves Harsh Kumar szintén rekordot döntött azzal, hogy rövid idő alatt több mint nyolcvannégy jógapozíciót tanult meg. Őt azonban - egyelőre - egyáltalán nem érdekli a tanítás.

eduline