szerző:
Eduline

Többször megverték osztálytársukat, a támadásokat pedig mobiltelefonnal fel is vették azok a tizenhárom-tizennégy éves diáklányok, akik tettükért – egyelőre – tíznapos felfüggesztést kaptak.

Az ausztrál The Sunday Times információi szerint a John Willcock College tanulói előre megtervezték, hogyan verik majd meg tanítás után osztálytársukat – a mobiltelefonnal készített videón jól látszik, ahogy egyikük a lány mögé lép, a hajánál fogva a földre rántja, majd többször arcon üti.

Iskolai verekedés: részlet a mobiltelefonnal felvett videóból
A felvétel néhány nap alatt az egész iskolát bejárta, nemrég ráadásul egy második videó is nyilvánosságra került, itt látható. A szülők szerint egy tízfős lánybanda tartja rettegésben az iskola tanulóit, rendszerint hazafelé menet támadnak a diákokra, a verekedéseket mindig mobiltelefonra veszik.

„A csoport tagjait tíz napra felfüggesztettük, a felvételeket pedig átadtuk a rendőrségnek, így a többi már az ő dolguk. Egyébként bármelyik diákunkról videót készíteni és internetes oldalakra feltölteni szigorúan tilos, ezt az iskola szabályzatában külön kiemeltük. Azt nem gondoltuk volna, hogy ilyen verekedések előfordulhatnak nálunk, ez megdöbbentő – mondta a lapnak Julie Campbell, a John Willcock College igazgatónője, akit – saját bevallása szerint – sokkoltak a történtek.

Az ausztrál oktatási minisztérium pszichológusokat küldött az iskolába, a szakemberek az összes tanulóval elbeszélgetnek majd.

eduline