szerző:
Eduline

Életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésével gyanúsította meg a rendőrség azt a nőt, aki július 31-én életveszélyesen megsebesített egy, az ablakán dörömbölő, erőszakoskodó diáklányt; ügyét vádemelési javaslattal hétfőn megküldték a Fejér Megyei Főügyészségre - közölte a rendőrség.

A 16 éves diáklány éjszaka dörömbölt az egyik dunaújvárosi középiskolában oktató 34 éves tanárnő földszinti lakásának az ablakán. Nem a pedagógussal, hanem az éppen nála tartózkodó 19 éves barátnőjével, a tanárnő korábbi tanítványával akart beszélni.

A pedagógus többször is eredménytelenül szólította fel távozásra a lányt - aki különben nem volt a tanítványa -, majd hívta a rendőrséget. Az erőszakoskodó akkor elbújt, s amikor a járőrök elmentek, folytatta a dörömbölést, s még a konyhaablak rácsára is felkapaszkodott.

A tanárnő, miután ismételten hiába szólította fel távozásra, egy konyhakéssel többször kiszúrt az ablakon. Az egyik szúrás életveszélyesen megsebesítette a diákot. A Szent Pantaleon Kórházban életmentő műtétet hajtottak végre rajta, s azóta hazatért.

A tanárnő kihallgatása során elismerte, hogy megszúrta a diáklányt, de azt mondta, nem akarta megsebesíteni, csak elijeszteni - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A nő szabadlábon védekezik - tette hozzá Németh - Kész Mónika rendőr százados.

mti