szerző:
Eduline

Több budapesti és vidéki egyetemen árult kedvezményes árú fesztiváljegyeket az a nő, aki ellen most csalás miatt indítottak eljárást. Úgy tudjuk, nagyjából kétmillió forintról van szó és akár 80 sértettje is lehet az ügynek.

Információink szerint a fiatal nő 25 ezer forintos áron kínálta egyetemeken az amúgy most 30 ezer forint feletti áron megszerezhető 4 napos fesztiválbérleteket, így többen rajta keresztül próbáltak jegyekhez jutni. Ráadásul az árból további kedvezményekhez lehetett jutni, ha a vásárló másokat is „beszervezett” és egyszerre több jegyet rendeltek. Az egyik -most már a pénze után futó- diák elmondása szerint az első időszakban fizetők még megkapták a bérleteiket, de miután elterjedt a híre ennek a lehetőségnek és tömegesen kezdtek utalni pénzt a nő számlájára, elérhetetlenné vált, ezért döntöttek néhány hét után a feljelentés mellett.

A Budapesti Rendőrfőkapitányságon megerősítették, hogy a VI. kerületi rendőrkapitányság csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az ügyben és mint a közleményükből kiderült, az elkövetőt már beazonosították.

Megkeresésünkre Vető Viktória, a Sziget sajtófőnöke elmondta, az ügyről ma értesített őket a rendőrség. Mivel a Sziget fesztivállal ellentétben a Balaton Soundra nem lehet diákkedvezménnyel jegyet szerezni, ezért -ha egyáltalán eredeti jegyekről van szó- nem érthető hogy hogyan árulhatott valaki tömegesen ilyen áron bérleteket.eduline