szerző:
Eduline

Kiszabadult klórgáz miatt ki kellett üríteni a Szent-Györgyi Albert Általános Iskolát. 23 gyereket és 8 felnőttet került kórházba - írja az index.

A bejelentés negyed 11 körül érkezett a tűzoltókhoz, akik nagy erőkkel vonultak a helyszínre. Az eddigi információk szerint 23 gyereket és 8 felnőttet kellett kórházba szállítani. 6-8 gyerek állapota súlyos. A 4-7 éves gyerekeket a Heim Pál Kórházba, a felnőtteket a Péterfy Sándor utcai Kórházba szállították. Életveszélyes állapotban nincsen senki, még a helyszínen, illetve a kórházbaszállítás közben mindenki kapott oxigént - mondták el az indexnek az Országos Mentőszolgálat kommunikációs osztályán. 24 órás megfigyelést javasolnak, de holnap mindegyik beteg elhagyhatja a kórházat.

A mérgező gáz akkor került a levegőbe, amikor az uszodában sósavat akartak átfejteni egyik edényből a másikba, azonban nem vették észre, hogy abban klór volt. A két anyag keveredése után került a nagy mennyiségű mérgező gáz a levegőbe. A tűzoltók megakadályozták a gáz terjedését és az iskolát, illetve az uszodát is átszellőztették.


eduline