szerző:
Eduline

Iskolásokat megtámadó rablóbandát fogott el a rendőrség; az elkövetők tavaly decemberben egy felnőttet rablás közben életveszélyesen megsebesítettek - közölte Fülöp Valter, a XII. kerületi rendőrkapitányság vezetője szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

A banda a fővárosban tevékenykedett, tucatnyi rablást hajtott végre. Főként iskolák közelében támadtak meg gyerekeket, akiknek erőszakkal vagy fenyegetéssel elvették a pénzét, a telefonját és más értékeit.

A kapitányságvezető tájékoztatása szerint a 15, 16 és 17 éves fiúkból álló csoport tavaly december 15-én egy 22 éves fiatalembert is megtámadott a fővárosban. Az őrizetbe vett elkövetők közül a legfiatalabb, 15 éves fiú egy késsel hátha szúrta a férfit, aki májsérülései miatt életveszélyes állapotban került kórházba.

A három fiatalt kedden fogták el, miután a rendőrség által már több napja figyelt óbudai Szentlélek téren egy késsel kiraboltak egy iskolást; a diák pénzét elvették, majd a mobiltelefonját akarták megszerezni. Fülöp Valter közlése szerint a bűncselekményt a civil ruhás nyomozók szeme láttára követték el. A rendőrség kezdeményezi a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

A kisiskolásokat a rendőrség arra figyelmeztette, hogy csoportosan közlekedjenek, értékeikkel ne hivalkodjanak, és ha erősebb fiatalok állják körbe őket, ne tanúsítsanak ellenállást. Ha lehetőségük van erre, kérjenek segítséget vagy szaladjanak el.

 
mti