szerző:
Eduline

Soros György a budapesti székhelyű Közép-európai Egyetem (CEU) alapítója az egyetem szervezésében 2009. október 26-a és 30-a között előadássorozatot tartott a Magyar Tudományos Akadémián.

 

Az előadásokon részletes betekintést nyújtott a pénzpiacok működésébe és a jelenlegi pénzügyi válság részleteibe, továbbá záróelőadásában a várhatő jövőbeli tendenciákkal-, és Kínával kapcsolatban osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel.

„Az ősszel indult „CEU előadássorozat” célja, hogy korunk azon vezető gondolkodóit hozza el Budapestre, akik a legsürgetőbb globális kihívásokra keresik a választ előadásaikban” – hangsúlyozta John Shattuck, a Közép-európai Egyetem elnök-rektora.

A világ három kontinensének öt egyetemén kísérhették nyomon videókonferencia segítségével Soros György beszédeit az érdeklődők. Az előadásokat követően Soros György válaszolt a a budapesti-, valamint a videókonferencia közönségének kérdéseire is. Az interaktív, nemzetközi vitában a brit London School of Economics, az amerikai Massachusetts Institute of Technology és a Columbia University, valamint a kínai Fudan University és a Hong Kong University diákjai vettek részt. Az előadások átiratai és videófelvételei megtekinthetőek a Financial Times honlapján.

eduline