szerző:
Eduline

Vádemelést javasolt a rendőrség az ügyészségnek a szemérem elleni erőszakkal gyanúsított mohácsi művésztanár ellen.

Garamvári Gábor, a mohácsi rendőrkapitány szerint a pedagógus ellen tizenöt rendbeli szemérem elleni erőszak, egy rendbeli megrontás és a lefoglalt számítógépén talált illegális szoftverek miatt hat rendbeli szerzői jogok megsértése okán javasolták a vádemelést.

A rendőrkapitány hozzátette: minősítő körülmény, hogy a negyvenöt éves férfi tettét a gyanú szerint tizenkét év alatti és felügyeletére bízott gyerekek sérelmére követte el. Bár tagadja a bűncselekményeket, ha bűnössége beigazolódik, a bíróság akár tizenöt év szabadságvesztéssel is sújthatja.

Az ügyben tavaly decemberben, egy hatéves kislány édesanyjának bejelentésére indítottak nyomozást, a tanárt idén februárban az iskolában vették őrizetbe, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Garamvári Gábor hozzátette, hogy a nyomozás során több száz embert hallgattak meg. Ahogy haladtak, úgy derült fény a bűncselekmény-sorozat egyre több részletére, s nőtt a sértettek köre is. A gyerekek kihallgatása igazságügyi pszichológus, a bíróság által kirendelt nyomozási bíró és ügyész felügyeletével zajlott. Olyan diákokról is kiderült, hogy az erőszak áldozataivá váltak, akiknek szülei az ügy kirobbanását követően még a tanár mellett demonstráltak Mohács főterén, kérve szabadon bocsátását.

A rendőr alezredes megjegyezte, az eljárás során vizsgálták az iskola felelősségét is. Felmerült a kiskorú veszélyeztetésének gyanúja, de végül megállapították: nem történt bűncselekmény.

mti