szerző:
Eduline

Idén is megrendezik az Educatio oktatási szakkiállítást január 23-24-én a budapesti SYMA Sport és Rendezvényközpontban. A kiállítás szakmai programokkal és előadásokkal várja az iskolák tanárait, vezetőit. A rendezvény szervezői a szakmai érdeklődők mellett általános- és középiskolás, valamint felsőfokú intézmények tanulóinak részvételére is számítanak.

Az Educatio 2009 Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásával az Educatio Társadalmi Szolgáltató Kht. rendezi meg.
A Közhasznú Társaságot az Oktatási Minisztérium alapította 2000-ben, a felsőoktatási felvételi rendszer fejlesztése és üzemeltetése, a felsőoktatási felvételi eljárás lebonyolítása és a felsőoktatási felvételihez kapcsolódó tájékoztatási feladatok ellátása céljából.
Az ingyenes kiállításon a felsőoktatási intézmények mellett tankönyvkiadók, taneszközgyártók, nyelviskolák, szakképző intézmények, oktatással foglalkozó kutatóintézetek vesznek részt.

Az érettségiző diákok számára kiemelten fontos a kiállítás, hogy a felsőoktató intézményekről érdeklődhessenek, kérdéseket tegyenek fel a szakokról, esélyekről, lehetőségekről.
A kisebb korosztályt számos program, oktatási és készségfejlesztő eszközök, játékok várják, a nagyobbak számára internetes számítógépek állnak rendelkezésre.
A középiskolások "gyakorló egyetemistáktól, főiskolásoktól" kapnak segítséget a megfelelő iskola kiválasztásához.

Az előző évek kiállításain a két nap során mintegy 40 000 látogató vett részt. A szervezők idén is ennyi érdeklődőre számítanak.

Néhány kiállító:

Budapesti Corvinus Egyetem, Cartographia Tankönyvkiadó Kft., Diákhitel Központ Zrt., Független Pedagógiai Intézet, Kodolányi János Főiskola, Metropol, Ring Szakképző Iskola, Tudományos Ismeretterjesztő Társulat, Wekerle Sándor Üzleti Főiskola


Educatio 2009
Helyszín: SYMA Sport- és Rendezvényközpont, Budapest
Időpont: 2009.január 23-24., 10-17h
Bővebb infó: www.educatio.hu

forrás: napvilag.net