szerző:
Eduline

Középiskolás és egyetemista diákoknak hirdette meg országos diákíró versenyét a Magyar Író Akadémia, ahol a zsűri Kornis Mihály, Kukorelly Endre, Márton László és Tóth Krisztina. A versenyre olyan szépirodalmi alkotásokkal pályázhatnak a diákok, amelyek az asztalfiókok mélyén rejtőznek, és még nem publikálták sehol.

A verseny kiírásával a Magyar Író Akadémia célja, hogy megtalálja azokat a fiatalokat, akik tehetségükkel kiemelkednek a többiek közül, és segítse őket tudásuk és tehetségük továbbfejlesztésében.

Minden pályázó kizárólag egy alkotással vehet részt a versenyben, melyet elektronikus formában a [email protected] címre várnak a szervezők. A pályázati anyagok beküldési határideje március 15. Nevezési díj nincs. Az eredményhirdetés május 16-án lesz ünnepélyes díjátadó rendezvény keretében, ahol fiatal színművészek adják elő a nyertes műveket. A díjazott írásokat a Magyar Író Akadémia eljuttatja irodalmi orgánumok szerkesztőségébe, és széles körű sajtókampányában tájékoztatja a közvéleményt az eredményekről. Az értékes díjak között szerepel nyelvtanfolyam, wellness-hétvége, szépírói mesterkurzus, színházbérlet, könyvcsomag, nyári fesztivál-bérlet. A díjazottak között tanár kategóriában különdíjat kap a legjobb írással pályázó pedagógus is.

(www.edupress.hu)