szerző:
Eduline

Több mint egy tonna ajándékot gyűjtöttek katolikus egyetemisták kárpátaljai és felvidéki magyar iskolások, óvodások számára a Kapcsolat 2007 Kulturális Egyesület és a Rákóczi Szövetség szervezésében. A Máltai Szeretetszolgálat segítette a szervezőket abban, hogy az adományok még az ünnepek előtt a karácsonyfák alá kerülhessenek.

A szépirodalmi és történelmi könyveket, tanszereket, játékokat, édességet tartalmazó csomagokból hét felvidéki, hat kárpátaljai és két magyarországi település családjai részesültek.

December 22-én Pácinban a faluházban történt meg az adományok átadása. Czibolya Gábor, a Kapcsolat 2007 Kulturális Egyesület képviselője az összegyűltek előtt beszámolt arról, hogy a 2004. december 5-i népszavazást követően határozták el, hogy minden évben ajándékokat gyűjtenek a határon túli magyar nyelven tanuló rászoruló diákok számára. Kifejezve ezzel szeretetüket és összetartozásukat a határon túl élő magyar fiatalok iránt. A kárpátaljai Rát település magyar iskolájának képviselője beszámolt arról, hogy Európa több országából kapnak kisebb-nagyobb segítséget, de a legnagyobb örömet az okozza számukra, ha Magyarországról érkezik ajándék...

forrás: Euroastra.hu

a teljes cikk elolvasható itt