szerző:
Edupress

A matematika, illetve a természettudományok iránt érdeklődő tehetséges fiatalok magasabb szintű képzése érdekében a következő tanévben, a 9. évfolyamon kiemelt reálosztályt indít az Arany János Általános Iskola és Gimnázium. A képzés beindítását és a reálképzés megteremtését a Magyar Innovációs Szövetség, a Magyar Tudományos Akakdémia és a hazai nagyvállalatok támogatják. A képzést nyílt napon ismerteti a gimnázium december 10-11-én a Millenáris Park Fogadó épületében.

A képzés célja a természettudományos gondolkodás fejlesztése, az emelt szintű érettségire, a pályázatokra, a tanulmányi, illetve tudományos versenyekre való felkészítés, az önállóság fejlesztése, az ECDL számítógépkezelői vizsga és két idegen nyelvből tett középfokú nyelvvizsga megszerzése. Ennek érdekében az induló 9. évfolyamos osztályban megelemték a matematika, az informatika, a kémia és az egyik idegen nyelv óráinak számát, ami 3-4 plusz óraszámot jelent hetente.

A gimnázium minden diák számára biztosítja a választás lehetőségét az emelt szintű matematika, fizika, kémia, biológia, informatika, történelem tantárgyak közül legalább kettőben, valamint a 11. osztálytól a második idegen nyelvet is emelt óraszámban tanulják majd a diákok.

Az oktatás színvonalát a matematika és a természettudományok területén akadémikusok, egyetemi tanárok rendszeres meghívásával is biztosítja az intézmény.

(www.edupress.hu)