szerző:
Eduline

A jövő év elején elindulhat az iskolai erőszak jelenségét feltérképező, átfogó országos vizsgálat, az e célra szükséges tízmillió forint rendelkezésre áll.

Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa a témában rendezett konferencián hangsúlyozta: nem bűnbakot keres, mert ilyen nincs, szerinte mindenkinek van felelőssége e téren. Mint mondta, nagy a nyomás az iskolákra, a pedagógusokra, hogy oldják meg a problémát. A tanárok azonban egyedül képtelenek felvenni a küzdelmet az iskolai erőszak ellen, s hagyják is meg a pedagógust annak, ami: neveljen, tanítson. Ne a pedagógustól várják el, hogy rendőr legyen, nyomozzon vagy pszichológusként működjön közre a probléma megoldásában - hangsúlyozta, hozzátéve: az iskolai erőszak nem pedagógiai probléma, sokkal összetettebb kérdés, amely túlmutat az iskolán.

Az oktatási jogok biztosa szólt arról is: a politikai elit a könnyebb utat választja, amikor a Büntető törvénykönyv szigorítása mellett érvel. Véleménye szerint a büntetés végső eszköz, ultimaráció, amikor már nincs más lehetőség.

a teljes hír elolvasható itt: http://www.metropol.hu/itthon/cikk/333649