szerző:
Eduline

Egy brit felmérés szerint ötből négy szülő megbánta, hogy nem tanult tovább. A megkérdezett 4500 felnőtt 16%-a úgy gondolja, hogy szebb karriert futhatott volna be, ha van diplomája, 13%-uk pedig úgy vélekedik, hogy felsőfokú képzéssel jobban boldogulnának a jövőben is. Saját tapasztalataikból kiindulva, 80%-uk úgy nyilatkozott, hogy mindenképpen be fogja íratni a csemetéjét az egyetemre, hogy ezzel is segítsék őket a céljaik elérésében.

A megkérdezettek 70%-a a jobb karrier lehetőség feltételének tartja a diplomát, 45%-uk pedig a biztonságos jövő kulcsának tartja. Am megkérdezettek 17%-a érzi úgy, hogy lemaradt valamiről azért, mert nem végezte el a főiskolát vagy az egyetemet, 16%-uk pedig bevallotta, hogy olyan munkát kénytelen végezni, amelyet nem élvez.

Ó is megbánta már, hogy nem tanult tovább

Michelle Collins amerikai színésznő, aki szintén kihagyta a felsőoktatási intézményeket, szintén megbánta a döntését, és most teljes erővel támogatja azokat a felnőtteket, akik idősödő fejjel ülnek újra iskolapadba. David Lammy oktatási miniszter szerint most minden korábbinál fontosabb, hogy minél többen járjanak egyetemre vagy főiskolára, a világnak ugyanis nagy szüksége van képzett szakemberekre, amelyből az egész társadalom csak profitálhat.