szerző:
Eduline

Kövér vagyok. Nagy a fenekem. Vastag a derekam. Túl vékonyak a lábaim. Ismerős szavak ezek, amelyek nem csak a tinédzser és a felnőt korú nők és férfiak szájából hangozhatnak el. Egy felmérés szerint a 10 és 15 év közötti diákok 32%-ában erősebb az aggodalom a testével kapcsolatban, mint az attól való félelem, hogy esetleg bántják a társai.

A felmérés során kiderült az is, hogy a gyerekek 49%-a aggódik a jövője miatt, és minden hatodik 10 és 15 év közötti gyerek rendszeresen iszik alkoholt. Mindössze a negyedük válaszolta azt, hogy sosem iszik, viszont 80%-uk elutasítja a drogokat. 44%-uk rosszul érzi magát az iskolai kötöttségek miatt. 2007-ben mindössze 30%-uk érzett hasonlóan.

Az étkezéssel is akadnak problémák. A gyerekek mindössze 23%-a vesz magához naponta öt adag zöldséget vagy gyümölcsöt, annak ellenére, hogy az iskolai étkeztetés megreformálása egyre fontosabb üggyé vált világszerte. Ráadásul mozogni sem szeretnek annyira, összesen 35%-uk sportol alkalmanként 30 percet, heti kétszer-háromszor. Az elkeserítő eredmények ellenére a diákok 69%-a boldognak érzi magát, és 95%-uknak van egy vagy több jó barátja.