szerző:
Edupress

A Dreher Sörgyárak Zrt. immár harmadik alkalommal keresi a jövő fiatal vállalkozóit. A fiatalok számára komoly lehetőséget biztosító pályázat idei újdonsága, hogy ezúttal minden magyar felsőoktatási intézményből várják az ambiciózus hallgatók jelentkezését. A szerencsés nyertes 3,6 millió forint indulótőkét és hat hónapos szakmai tanácsadást nyer, mely segítségével beindíthatja álmai vállalkozását.

©

A kezdeményezés lényege, hogy a tehetséges, kreatív, innovatív gondolkodású fiatalok számára lehetőséget biztosítson ötleteik megvalósításához, fejlessze a felsőoktatásban részt vevő diákok üzleti életben nélkülözhetetlen készségeit, bővítse a vállalkozások létrehozásához és működtetéséhez kapcsolódó ismereteiket. A Dreher Sörgyárak Zrt. olyan fiatalok jelentkezését várja, akiknek már megvan az ötletük, elképzelésük saját jövőbeli vállalkozásukhoz, de még nem áll rendelkezésükre a beindításhoz szükséges tőke."Nagy örömünkre szolgál, hogy a "Jövő fiatal vállalkozója" programunk immár harmadik éve sikeresen működik, és a pályázat iránti érdeklődés lankadatlan. Ezért is döntöttünk úgy, hogy a pályázatot - a gazdasági felsőoktatási intézmények után - most valamennyi magyar felsőoktatási intézményre kiterjesztjük, hogy ezzel is minél több fiatal számára tegyük elérhetővé álmaik megvalósítását" - mondta Dr. Vass Kornélia, a Dreher Sörgyárak Zrt. kommunikációs igazgatója. 

"A Jövő fiatal vállalkozója programunk segítségével eddig hat fiatal számára tettük lehetővé megálmodott vállalkozásuk beindítását. A kezdeményezés nagyon fontos eleme, hogy a nyerteseket nem csak anyagilag, de szakmailag is támogatjuk, hiszen egy hat hónapos szakmai tanácsadással segítjük őket abban, hogy sikeres vállalkozókká váljanak."A tavalyi első helyezett, Bagó Ákos, az írásfejlesztő toll megálmodója, a díj átvétele óta jelentős sikereket könyvelhet el. "A Jövő fiatal vállalkozója díj elnyerése után megalapítottam édesanyámmal Ötletgyár-design Kft. nevű cégünket. Természetesen legfontosabb dolgom volt a toll megvalósításának előkészítése és megszervezése. Elő kellett vennem üzleti tervemet és lépésről lépésre végigmenni azon" - nyilatkozta Ákos, aki kitartó munkával, töretlen lelkesedéssel valósítja meg megálmodott ötletét. Kiss Péter, a 2006-os pályázat nyertese az elmúlt két évben jelentős eredményeket ért el.
Miután megnyerte a pályázatot, megalapította bio-energetikával foglalkozó vállalkozását, az Ökogáz Bt.-t, amely a folyamatos fejlődés eredményeként immár a nagyobb lehetőségeket biztosító korlátolt felelősségű társasági formában, Ökogázprojekt Kft. néven, működik. "A vállalkozás beindításában a Dreher Sörgyárak Zrt. és az Életpálya Alapítvány jogi és egyéb segítsége sokszor többet ért, mint bármilyen pénznyeremény" - mondta Péter.

A pályázatró

l
A "Jövő fiatal vállalkozója" pályázat több fordulóból áll. A hallgatóknak először vállalkozási ötletüket és ennek marketing tervét kell összeállítaniuk. Ezt követően az eszköz-, működési-, humán erőforrás tervet, majd végül egy pénzügyi tervet kell leadni a megadott határidőkig. A döntőbe a legjobb 10 üzleti tervet készítő fiatal kerül be, ahol angol nyelven kell majd a zsűri tagjait meggyőzniük arról, hogy ötletük megvalósítása az üzleti életben is megállja a helyét.

Az idei pályázaton a bíráló bizottság döntésének megfelelően ismét összesen hatmillió forint kerül szétosztásra a három legígéretesebb fiatal vállalkozó között, az alábbi módon:1. helyezett: 3,6 millió Ft2. helyezett: 1,2 millió Ft3. helyezett: 1 2 millió FtA pénzjutalmon felül, a nyertesek hat hónapra szóló szakmai tanácsadást - jogi, adóügyi és könyvviteli segítségnyújtást - is kapnak, mely átsegítheti őket a vállalkozás beindításának gyakorlati nehézségein.

A Jövő fiatal vállalkozója 2008 pályázatra regisztrálni interneten - a felsőoktatási intézmények helyi diákszervezeteinek koordinátorain keresztül - lehet. A regisztrációs határidő: október 31. A Jövő fiatal vállalkozója pályázatról és az eddigi nyerteseikről további információ található a www.vallalkozzmost.hu honlapon.

(www.edupress.hu)