szerző:
Eduline

Bruttó 274 200 forintos bért kínál a gyakornokoknak az Aldi, amely az utazási költségek megtérítését is vállalja.

©

150 pozíciót nyitnak, a regionális értékesítési vezetők 800 ezer feletti kezdő fizetést, 9 év után pedig több mint 1 millió 300 ezer forintot keresnek.

De ami még meglepőbb, hogy a gyakornokok is magas bért kapnak. Merthogy gyakornoki program is indul, szinte valamennyi területen: pénzügy, marketing, HR, logisztika, beszerzés, értékesítés. A programban dolgozó egyetemi-főiskolai hallgatók bruttó 274 200 forintos bért kapnak, és az utazási költségek megtérítését is biztosítja a cég.

Többet keres egy pályakezdő buszsofőr, mint egy egyetemi oktató

Magyarországon egy egyetemi adjunktus majdnem annyit keres, mint egy kezdő eladó az ALDI-ban, de a BKK-nál egy kezdő buszsofőrnek is bőven megvan a nettó 200, ami 10 év egyetemi oktatás is nehezen jön össze - írja az Index.

Ez a legjobb állások előszobája: miért érdemes gyakornoki munkát vállalni?

A leghatékonyabb "pályaorientációs" eszköz, a tapasztalatszerzés és a kapcsolatépítés legjobb módja, belépő a munkaerőpiacra - többek között így jellemezték a gyakornoki munkát egyetemisták az Eduline-nak. Sokuk szerint nem szabad beérni a párhetes, kötelező szakmai gyakorlattal, érdemes hosszabb ideig gyakornokoskodni. Azt is elárulták, miért.