szerző:
Eduline

Alaposan megünnepeltétek a sikeres egyetemi-főiskolai felvételit? Akkor itt az idő, hogy felkészüljetek az első félév első teendőire.

Szerezzetek be minden papírt

Különböző dokumentumok kellenek a kollégiumi jelentkezéshez, a beiratkozáshoz, a szociális támogatás vagy az alaptámogatás igényléséhez, ezeket pedig érdemes még most beszerezni (azért arra figyeljetek, hogy három hónapnál ne legyen régebbi egy igazolás sem).

Infó, infó, infó

Elsőévesként érdemes minden információt begyűjteni, amit csak lehet: ne hagyjátok ki a gólyatáborban a tájékoztató előadásokat és szakbemutatókat, ismerkedjetek össze néhány felsőbbévessel, akiktől segítséget kérhettek, ha elakadtok a Neptun használatakor, a tantárgyak felvételekor, de tőlük azt is megtudhatjátok, melyik profot érdemes kerülni, ha nem szeretnétek extra unalmas előadásokon ülni.

©

Sportlehetőségek

Az egyetem megviseli a szervezetet - a vizsgaidőszak egészen biztosan -, ezért érdemes már most utánanézni, milyen sportlehetőségek vannak abban a felsőoktatási intézményben, ahová bekerültetek.

Ne hagyjátok ki az első bulikat

Gólyatábor, gólyabál, ismerkedős estek - mivel a következő három (négy, öt, hat) évet azokkal fogjátok tölteni, akikkel most kezditek az egyetemet, menjetek el az első közös bulikra. Nincs ennél jobb ismerkedési lehetőség. Aki nem bulizós fajta, csatlakozzon valamelyik szakkollégiumhoz, diákkörhöz, klubhoz.

Gólyatáborkörkép: megvan, hol buliznak a szegedi, pécsi és debreceni elsőévesek

Múlt héten kihirdették a 2018-as felvételi ponthatárokat, közel hetvenezer elsőéves került be az egyetemekre és főiskolákra. Az augusztus - a pótfelvételi mellett - a gólyatáboroké. Utánajártunk, a nagy vidéki tudományegyetemek hol és mikor tartják a gólyatáborokat.