szerző:
Eduline

Múlt héten kihirdették a 2018-as felvételi ponthatárokat, közel hetvenezer elsőéves került be az egyetemekre és főiskolákra. Az augusztus - a pótfelvételi mellett - a gólyatáboroké. Utánajártunk, a nagy vidéki tudományegyetemek hol és mikor tartják a gólyatáborokat.

©

A Debreceni Egyetem gólyatábora idén is két turnusban zajlik, így a tábor első felében az orvosi, mérnök- és természettudományos karok hallgatói mellett a zeneművészetis és óvodapedagógus elsőéveseké a főszerep, míg a második héten a mezőgazdász-, informatikus-, bölcsész- és gazdászhallgatók költöznek be a Kossuth Lajos Kollégiumokba - írja az egyetemi hallgatói önkormányzat. Az első turnus augusztus 27-től 31-ig, a második szeptember 3-tól 7-ig tart majd.

A Szegedi Tudományegyetem összegyetemi gólyatáborát szeptember 6-tól 8-ig szervezik meg. Az orvosi, fogorvosi és gyógyszerésztudományi kar gólyatábora augusztus 15-től 20-ig tart majd Balatonakalin, a bölcsész és zenei szakos gólyái Szegeden, az Öthalmi Diáklakásokban találkoznak, augusztus 9. és 13. között. Az Állam- és Jogtudományi Kar gólyatáborát Ceglédbercelen tartják, augusztus 11. és 15. között, a gazdasági kar gólyatábora ugyanott lesz, de augusztus 16-tól 19-ig. A leendő mérnökök, mezőgazdasági, szociális szakemberek, valamint egészségügyis hallgatók Szegeden, augusztus 15. és 19. között ismerkedhetnek leendő szaktársaikkal.

A Pécsi Tudományegyetem jogi karának gólyatábora Sikondán lesz, augusztus 10-től 13-ig, míg a bölcsészek szintén Sikondán találkoznak, augusztus 19-től 22-ig. Az orvosi kar elsőévesei Pécsen, augusztus 21-től 24-ig táboroznak.

Hat dolog, ami szigorúan tilos a gólyatáborban

Elstartolt a gólyatáborszezon, több tízezren indultak el a napokban a Balatonhoz, a Tiszához vagy más városokba, hogy megismerkedjenek leendő évfolyamtársaikkal. Milyen szabályokat érdemes - a saját érdeketekben - betartani, és mit nem szabad kihagyni a gólyatáborban? Kihagyni a tájékoztató előadásokat Azt hiszitek, hogy minden fontos infót megtaláltok a Neptunon, az egyetemi oldalon és a hallgatói Facebook-csoportokban?