szerző:
Eduline

A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) az idei évi általános és pótfelvételi eljárás összesítése alapján 13 százalékkal több elsőéves hallgatót vett fel.

©

Ezzel az eredménnyel a felvett hallgatók létszáma alapján országosan is az élmezőnyben, a 3. helyen áll. Miután lezárultak az idei évi felsőoktatási általános és pótfelvételi eljárások, az összesített eredmények augusztus végén váltak nyilvánossá - írja az egyetem.

A Budapesti Gazdasági Egyetem az idei évben kimagasló eredményt ért el, hiszen 13 százalékkal több elsőéves hallgatót vett fel. Míg a tavalyi évben összesen 5 577 elsőéves hallgató, addig a nemrégiben lezárult általános és pótfelvételi eljárást követően már 6 301 diák – közülük 455 pótfelvételi eljárás keretében – kezdheti meg gyakorlatorientált felsőfokú tanulmányait hazánk első számú alkalmazott tudományok egyetemén. Sikerként értékelendő, hogy a növekvő létszámmal párhuzamosan dinamikusan emelkedett az állami ösztöndíjban részesülő elsőéves hallgatók aránya is, amely így már meghaladja az 50 százalékot.

A HÖOK eljárását kezdeményezett a BGE által kétszeresére emelt díjak miatt

Az Oktatási Jogok Biztosához fordult a HÖOK a BGE által kétszeresére emelt önköltségi díjak miatt.