szerző:
Eduline

Lemondott a Szegedi Tudományegyetem hallgatói önkormányzatának elnöki posztjáról Török Márk, aki 2007 óta töltötte be a tisztséget – erősítette meg a hírt az érdekképviselet távozó vezetője a 24.hu-nak.

©

A távozó érdekképviseleti vezető a 24.hu-nak elmondta, elmúlt harmincéves, és – az összeférhetetlenség mellett – ez az egyik körülmény, ami miatt lemondott. Hozzátette, hogy a rektorváltás is az okok közé tartozik. Mint mondta, a „felnőtt munkájával” kíván foglalkozni.

Török – egy évnyi, fegyelmi ügy miatti kihagyással – 2007 óta vezette a Szegedi Tudományegyetem egyetemi hallgatói önkormányzatát. Előtte, 2004-től a bölcsészkari HÖK vezetője volt. 2016 nyarán írt arról az Átlátszó Oktatás, hogy a jogszabály-módosítás miatt Török már nem lehetne EHÖK-elnök.

Pert vesztett a szegedi egyetem veterán HÖK-elnöke

Jogerősen is pert vesztett a hosszúra nyúlt szegedi hallgatói önkormányzati karrierjéről elhíresült Török Márk a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) ellen - tudta meg a Magyar Nemzet. A Magyar Nemzet emlékeztet arra, hogy a 32 éves Török Márk már 2007-ben és 2008-ban is az SZTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának elnöke volt, majd egy kis szünetet követően 2009 óta megszakítás nélkül ő tölti be ezt a pozíciót.