szerző:
MTI

Több mint tízezer magyar diák tanul nyugat-európai és amerikai egyetemeken.

©

A Magyar Nemzet írása szerint szakértők úgy becsülik, Ausztria és Németország a két legnépszerűbb célállomás, mindkét országban hozzávetőleg 2000-2000 diák tanulhat, harmadik helyen az Egyesült Királyság áll 1900 magyar hallgatóval, negyedik Dánia, ötödik az Amerikai Egyesült Államok.

A kutatás kitér arra, hogy a diákok több mint 40 százaléka azért választott külföldi egyetemet, mert úgy vélik, az ott megszerzett diploma előnyt jelent a munkaerőpiacon, több mint harmaduknak pedig a hazai felsőoktatás színvonalával szemben voltak kifogásaik.

Zseniális - és ingyenes - alkalmazással rukkoltak elő, ezt érdemes letölteni

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület újabb remek applikációval rukkolt elő. Nem csak azoknak ajánljuk, akik bioszérettségire készülnek. A Farkaskölykök Ifjúsági Egyesülettel közösen elkészített határozó 17 kétéltű és 18 hüllő azonosítására alkalmas. A programmal a békákat például hang alapján is azonosítani lehet, 12 féle brekegést tartalmaz. iPhone-ra innen, Androidra pedig innen tölthetitek le.

A külföldön tanuló magyar diákoknak csaknem 40 százaléka diákhitelből finanszírozza tanulmányait, míg harmadukat a közeli családtagok segítik, mintegy 30 százalékuk külföldi ösztöndíj jóvoltából tanulhat .