szerző:
Eduline

Elutasította az ELTE a Népszabadság arra vonatkozó kérését, hogy adják ki Deutsch Tamás fideszes képviselő A magyar...

Elutasította az ELTE a Népszabadság arra vonatkozó kérését, hogy adják ki Deutsch Tamás fideszes képviselő A magyar médiatörvény Európában című szakdolgozatát. Az indoklás szerint azért, mert azt "nem kutatási célból" kérték az újságírók - írja a nol.hu.

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán 1999-ben írt diplomamunkát a lap többek között azért szerette volna megnézni, mert "rohammunkában" készült, hogy Deutsch elfoglalhassa sportminiszteri székét az első Orbán-kormányban - írják.

A szakdolgozatok – éppen a diplomaszerzés átláthatóságának biztosítása érdekében – Magyarországon alapértelmezésben nyilvánosak. Tavaly az ÁJK könyvtára az első körben Orbán Viktor szakdolgozatát is titkosította. Akkor a Népszabadság felvetése nyomán maga a miniszterelnök oldotta fel a korlátozást, kijelentve, hogy nincs titkolnivalója, a közvéleménynek pedig joga van megismerni a politikusok múltjának nyilvános dokumentumait. A legtöbb intézményben nincsenek pontos szabályok arra, hogy mi számít plágiumnak: erről itt olvashattok.