szerző:
Eduline

Már a vasúti menetrend is elérhető a Google Térkép útvonaltervezőjében.

©

Elaludtál a vonaton és valahogy haza kell jutnod? Kirándulást terveztek a barátaitokkal, de kocsival túl drága lenne? Az isten háta mögötti terepgyakorlatról szeretnél hazajutni?

A MÁV, a GYSEV és a Google közös megoldásának köszönhetően 90 hazai vasútvonal és több mint 1200 vasútállomás menetrendjével bővül a Google Térkép. Budapest mellett Miskolc és Pécs is már elérhetővé tette a tömegközlekedéses útvonaltervezés lehetőségét, így az ott élőknek nem feltétlen lesz újdonság a rendszer. A felhasználók azt érzékelhetik majd, hogy az érintett útvonalon választhatóvá válik a hagyományos gépjárműs opció mellett egy tömegközlekedéses ikon is a Google Térképben.

Minden diákot figyelmeztet a MÁV: ha nem tartod be, büntetnek

Október 31-én lejár az előző félévben kiadott diákigazolvány-matrica, ezért a MÁV-Start arra figyelmezteti a diákokat, hogy időben gondoskodjanak diákigazolványuk érvényesítéséről. A vasúti utazási diákkedvezmény igénybe vételének feltétele az érvényes diákigazolvány, és az előző félévben kiadott diákigazolvány-matricák október 31-ig érvényesek. Ezért a diákkedvezménnyel utazóknak érdemes időben gondoskodniuk diákigazolványuk érvényesítéséről - áll a vasúttársaság MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.