szerző:
Eduline

Az Alberta Egyetem kutatási tervvel rendelkező PhD-hallgatóknak hirdetett ösztöndíjat a következő tanévre. Bölcsészet-, társadalomtudományi és művészeti területekről pályázhattok.

©

A kanadai Alberta Egyetem magyarországi PhD-hallgatóknak kínál kutatói ösztöndíjat a 2015/2016-os tanávre, 2015. szeptember 1-jétől 2016. augusztus 31-ig. A nyertes az egyetem Wirth Institute for Austrian and Central European Studies intézeténél dolgozhat a doktori disszertációján, részt vehet a helyi magyar közösség, illetve az egyetem kulturális, oktatási és tudományos életében. Az ösztöndíj teljes összege 26 400 kanadai dollár (körülbelül 5,6 millió forint), amelyet egyenlő részletekben, havonta fizetnek ki.

Az ösztöndíjat bölcsészet-, társadalomtudományi vagy művészeti szakos hallgatók nyerhetik el, kiemelten a klasszika filológia, távol-keleti tanulmányok, nyelvészet, anglisztika vagy más modern nyelvek, történelem, művészet és design, filmművészet, zene, pszichológia, közgazdaságtan, politológia, kulturális tanulmányok, filozófia, antropológia, szociológia és gender tanulmányok területéről várnak jelentkezőket.

Jelentkezni rövid, angol nyelvű kutatási tervvel, szakmai önéletrajzzal és legalább két ajánlással lehet, a pályázatok benyújtásának határideje 2015. április 2. A részletekért kattintsatok ide.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!