szerző:
MTI

Azonnali vizsgálatot rendelt el és várhatóan büntetőfeljelentést fog tenni az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának vezetése az intézmény 2013-as gólyatáborában történtek miatt - közölte Király Miklós dékán szerdán az MTI-vel az Index cikkére reagálva.

Az ELTE jogi kara. Azonnali vizsgálatot rendeltek el a 2013-as gólyatáborban történtek miatt
©

A portál egy fővárosi jogi kar gólyatáborában 2013-ban elkövetett, és eddig jogi következmények nélkül maradt nemi erőszakról számolt be. Az intézmény kari vezetése a cikk nyomán a hallgatók megkérdezése után megállapította, hogy az eset valószínűsíthetően az intézmény 2013-as gólyatáborában történt. 

A kar dékánja a megfelelő eljárások megindításához szükséges tények feltárására azonnali vizsgálatot rendelt el és várhatóan büntetőfeljelentést fog tenni - jelezték. A dékán közleményében kiemelte: a jogi kar vezetése a lehetséges büntetőjogi következményeken túl szigorúan el fog járni azokkal szemben is, akik az eset eltussolásában szerepet játszottak. Egyúttal együttérzését fejezik ki az áldozatnak, és mindent el fognak követni, hogy az eljárás során megkíméljék a további szenvedéstől - zárul a közlemény.

Az ELTE rektora szeptember közepén kari szinten már fegyelmi eljárásokat indított az intézmény fonyódligeti és jogász gólyatáboraiban idén történtek miatt; több esetben a legsúlyosabb büntetés, azaz a hallgatói jogviszony megszűnése sem kizárt. Ezek az eljárások még zajlanak.

Fábri György, az ELTE kommunikációs igazgatója a rektori intézkedésekről akkor azt mondta: a jövőben csak úgy rendezhető gólyatábor, ha annak programját a legrészletesebb leírás mellett engedélyezi a rektori vezetés. A közreműködő felsőéveseknek a legszigorúbb szakmai és morális elvárásoknak kell megfelelniük, részvételüket személy szerint az adott kar vezetőinek kell jóváhagyniuk.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!