szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A zaklatás eltussolásával vádolt Kiss-B. Atilla lesz az osztályvezető.

Operett- és musicalszínész osztályt indít a Színház és Filmművészeti Egyetemen a Budapesti Operettszínház - közölte a zenés színház vasárnap.

Az osztály vezető tanára Kiss-B. Atilla Kossuth-, Liszt Ferenc- és Artisjus-díjas operaénekes, akadémikus, a Budapesti Operettszínház főigazgatója, a Magyar Állami Operaház örökös tagja. Az operett- és musicalszínészeinek képzésében a színház vezető művészei is részt vesznek, mások mellett Homonnay Zsolt, Honthy-díjas operett- és musicalszínész-rendező, Nádasi Veronika musicalszínész, valamint Földes Tamás Kaszás Attila-díjas színművész.

Kiss-B. Atilla egyébként a Magyar Művészeti Akadémia elnökségi tagja, akit a Budapesti Operettszínház igazgatójaként több egykori és jelenlegi operettszínházi munkatárs szexuális zaklatás és verbális bántalmazás eltussolásával vádolt meg korábban - írja a hvg.hu.

A Színház és Filmművészeti Egyetem szokatlanul nagy felvételi kampányba kezdett a 2021-es egyetemi felvételi időszakában. A videókampánytól azt remélik, a jelenlegi felállás nem tántorítja el a jelentkezőket - az elmúlt 70 évben amúgy ilyen kampányra nem volt szükség, az SZFE-n átlagosan harmincszoros volt a túljelentkezés.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!