szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kuratórium közleményében az is olvasható, hogy a tavaszi félévet - lehetőség szerint - úgy kell megszervezni, hogy annak folyamán a 2020/2021-es tanév őszi félévének tanulmányi követelményei is teljesíthetők legyenek.

Az SZFE vezetése ennek érdekében végzi munkáját és ehhez kéri minden egyetemi munkavállaló és a hallgatók együttműködését - írták.    

A közlemény felidézi, hogy az oktatás leállításáról szóló korábbi, novemberi fenntartói döntést az Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) Hallgatói Önkormányzata a bíróságon megtámadta. Majd hozzátették: a bíróság végzése nem arról szól, hogy a fenntartó döntése jogszerűtlen. "A fenntartó és az SZFE vezetése megítélése alapján a jogi feltételek továbbra is, sőt, még határozottabban fennállnak az oktatás leállításáról" - tartalmazza a közlemény.

Mint írják, a szeptembertől zajlott jogszerűtlen épületblokád és az SZFE vezetőinek az épületből történt jogszerűtlen kizárása lehetetlenné tette az oktatást az egyetemen és azt is, hogy annak meglétét és az egyetem akkreditációjának megfelelő minőségét ellenőrizni lehetne. Ezért "az oktatás leállítása sajnos egyenes következménye volt az őszi jogszerűtlen cselekményeknek" - fogalmaztak.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!