szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) rektora, Rovó László menesztette Horváth Szatmár pszichiátriai professzort, miután a docens vizsgálatot indított a rektor ügyében. Rovó László volt az, aki tavasszal egy külföldi utazása után nem vonult karanténba, hanem visszament a műtőbe - mint később kiderült, koronavírus-fertőzötten. Az üggyel kapcsolatban most az SZTE is megszólalt.

Korábban beszámoltunk róla, hogy Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) rektora azonnali hatállyal felmentette a munkavégzés alól az egyetem pszichiátriai professzorát, Horváth Szatmárt. A professzor egyébként annak az etikai bizottságnak az elnöke is, akik vizsgálatot indítottak a rektor ügyében, miután ő tavasszal egy külföldi utazása után nem vonult karanténba, hanem visszament a műtőbe. Eddig még nem is lenne ok vizsgálatra, csakhogy idővel kiderült, hogy Rovó László koronavírusos. Később egyébként arról is írtunk, hogy az SZTE közlése szerint nem volt koronavírus-fertőzéssel azonosított személy a rektor kontaktjai között.

A professzor menesztésével kapcsolatban az SZTE az ATV Híradójának azt nyilatkozta: "a cikkek, nyilatkozatok hamisan összemossák a jogviszony megszűnésének kiváltó okait a munkavállaló közéleti szerepvállalásával".

A hírt határozottan visszautasították, majd hozzátették:

a munkáltatói intézkedéseknek intézményünkben minden esetben alapos és megfelelően alátámasztott indokai vannak. A híreszteléseket jelen tájékoztatáson felül nem kívánjuk kommentálni.

A kancellár kapcsoltatta ki a netet a Színház- és Filmművészeti Egyetemen

Szerinte, akik nem értenek egyet az új vezetéssel, jobb, ha távoznak az egyetemről.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!