szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A nagy érdeklődésre és a beiratkozási időszak elhúzódására való tekintettel a Diákhitel Központ szeptember 24-ig meghosszabbítja a szabad felhasználású diákhitel igénylési határidejét. A központ erről szerdán közleményben tájékoztatta az MTI-t.

A korábbi határidő szeptember 15-e volt, azaz eddig kellett volna leadnotok a hiteligényléseteket, ha már a félév első utalásakor - október 15-én - szeretnétek megkapni a kölcsönt. Viszont a nagy érdeklődésre és a beiratkozás elhúzúdására való tekintettel a Diákhitel Központ szeptember 24-ig meghosszabbította a határidőt.

A közleményben emlékeztette arra, hogy a kormány döntése alapján augusztus 15-től az eddigi 70 ezer forint helyett már havi maximum 150 ezer forintig igényelhető a teljesen szabad felhasználású Diákhitel1. Ezt a teljes szemeszterre egy összegben is igényelhetitek, így október 15-én akár 750 ezer forinthoz is hozzájuthattok. Az igénylést elektronikus úton és papír alapon is el tudjátok juttatni a Diákhitel Központhoz. A Diákhitel1-ről itt, a Diákhitel2-ről pedig itt írtunk részletesebben.

Mindkét hitel a félév során bármikor igényelhető, azt viszont fontos észben tartanotok, hogy mindig - az igénylést követően - nagyjából egy hónap múlva számolhattok a kért összeggel. Az őszi szemeszterben a hiteligénylések határidejéről és a folyósítások dátumairól itt írtunk korábban.

Havi 150 ezer forint hitel járhat a szakképzésben és a felnőttképzésben tanulóknak

A szakképzésben és a felnőttképzésben igényelhető hitelről Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára tájékoztatta az MTI-t.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!