szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Semmelweis Egyetem közlése szerint sem az orvos- és egészségtudományi egyetemek vezetőinek, sem a fenntartató minisztériumnak nem szándéka egy közös orvosegyetem létrehozása.

A négy egyetem közös közleménye szerint, amelyet az SE juttatott el kedden az MTI-hez, a magyar orvos- és egészségtudományi egyetemek visszautasítanak minden olyan álhírt, amely a négy orvos- és egészségtudományi egyetem "járványügyi veszélyhelyzetben is megmutatkozó példás együttműködését és az elért sikerek kulcsát jelentő oktatás-kutatás-betegellátás egységét megbontja".

Hangsúlyozták, hogy sem az orvos-, egészségtudományi egyetemek vezetésének, sem a fenntartató minisztériumnak nem szándéka egy közös orvosegyetem létrehozása.

Ezzel szemben céljuk a jelenlegi struktúra megtartása mellett a klinikák "mint tudományos és oktatási gyakorlóterek" további fejlesztése - közölték.

Tájékoztatásuk szerint a magyar orvosképzés és az ahhoz kapcsolódó kutatás alapja az orvos- és egészségtudományi egyetemek hármas egységének megtartása.

Több százezer forintot kereshettek ezekkel a képzésekkel - fizetési adatok

Cikksorozatunk harmadik részében megnéztük, hogy milyen fizetéssel számolhattok, ha a top 10 szakok közül a 7.8.9. és 10. helyen végzett szakokon szereztek majd diplomát.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!