szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

13 ezer volt hallgató már biztosan átvette az oklevelét.

Áprilisban elkezdték kiadni a nyelvvizsga nélküli, volt hallgatók diplomáját, a Világgazdaság által megkérdezett egytemeken már több mint 13 ezren át is vették az okleveleket.

A Budapesti Gazdasági Egyetemen 3600-an - ez az összes át nem vett diploma csaknem 60 százaléka a Jancsik Andrástól, a BGE oktatási rektorhelyettesétől kapott válasz szerint, a Budapesti Corvinus Egyetemen június elejéig 1619 kérelem érkezett, az egyetem becslése szerint pedig összesen mintegy kétezer várható - írják. Közülük 511 kérelmező vette át a diplomáját.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem a hatezer volt hallgatójából már négyezerrel egyeztette az adataikat, a Budapesti Műszaki Egyetemen 1600 volt hallgatónak állítottak ki oklevelet. Az Állat­orvostudományi Egyetemen mindössze két diploma ragadt benn, ők már meg is kapták a diplomájukat - teszik hozzá.

Összesen 75 ezer diplomát adnak ki volt hallgatónak, ebben a cikkünkben utánajártunk, melyik tudományterület diplomásainak száma nőtt meg a legjobban az intézkedés miatt.

Diplomamentés 2020-ban - ezeken a képzéseken ragadt be a legtöbb diploma

A 2020-as nyelvvizsgamentes oklevélkiadások elkezdődtek, de melyik tudományterület diplomásainak száma nőtt meg a legjobban az intézkedés miatt? Itt vannak a bennragadt diplomások statisztikái.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!