szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Elkezdődnek az újranyitások és az enyhítések így az Egyesült Királyság egyetemei is próbálnak döntést hozni az őszi félévkezdés feltételeivel kapcsolatban. Az intézmények vezetői egy úgynevezett "védőbuborék-módszert” tartanak megvalósíthatónak.

Ha megszületik a döntés, lehetséges, hogy „védőbuborékban” kell maradniuk a tanulóknak, amikor a brit egyetemek újranyitnak ősszel – írja a BBC News. Mit jelent ez a gyakorlatban? Védőbuborék alatt azt értik, hogy a hallgatók ugyanabból - a körülbelül 8 főből álló - kiscsoportokban maradnak. Ezek a csoportok ugyanazokra az órákra járnának majd, és ugyanazon a szálláson osztoznak majd, így minimalizálva a társas keveredés lehetőségeit.

Az egyetemi élet szociális részét is szabályoznák a társas érintkezés lecsökkentése miatt, kezdve ezt a gólyahét átszervezésével. A Nottinghami Egyetem rektora úgy fogalmazott, hogy nem lesz „ének és tánc az egész” ebben az évben az új hallgatók tradicionális köszöntője, ugyanis vagy online, vagy ezt is kis csoportokban fogják lebonyolítani.

Az egyetemek online vagy személyes tanítás kérdését is vitatják még, a legvalószínűbb, hogy a kettő összemosásából alakítják ki a rendszert. Az Egyetemek és Főiskolák Uniója egy felmérésben összegezte a brit egyetemisták véleményét a helyzettel kapcsolatban. Szerintük a hallgatók 71 százaléka a személyes oktatást támogatná, ennek érdekében ők még a tanév kezdetét is elcsúsztatnák, ha ez azt jelentené, hogy kevesebb online és több személyesen megtartott órájuk lenne.

A kérdőív kitöltőinek 23 százaléka aggódik, hogy az általuk kinézett egyetem a koronavírus-járvány miatt nem fog elindulni ősszel. Az már most biztos, hogy az egyetemeknek egyértelműen kell lekommunikálniuk, hogyan fogják a következő szemesztert elindítani, hogy minden tanulónak legyen alkalma mérlegelni a lehetőségeit. Van olyan intézmény is, ahol már döntöttek - a Cambridge Egyetem az első, ahol bejelnették, hogy 2021-ig marad a távoktatás.

A Cambridge Egyetem az első, ahol bejelnették: 2021-ig marad a távoktatás

A brit egyetem az első, ami bejelentette, hogy 2021 nyaráig egyetlen előadást vagy vizsgát sem tartanak meg személyes részvétel mellett.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!