szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Péntekig meghosszabbította a Diákhitel Központ a hiteligénylési határidőt Diákhitel1 esetében a koronavírus miatt - közölte a központ az MTI-vel.

A közlemény szerint azok, aki 2020. március 27-ig leadják igénylését, már áprilisban megkapják a kért összeget. A Diákhitel2 is folyamatosan igényelhető. A szabad felhasználású Diákhitel1 továbbra is 1,99 százalékos kamattal, a képzési költségre fordítható Diákhitel2 pedig kamatmentesen vehető igénybe - közölték.

A szabad felhasználású hitel esetében 15 ezer és 70 ezer forint közötti havi összeget igényelhettek. A Diákhitel2 ezzel szemben kizárólag képzési díj fedezésére használható fel, összege maximum az adott képzésre meghirdetett önköltségi díj lehet.

Hol tudjátok igényelni?

A legegyszerűbb és legbiztonságosabb, ha az egyetemetek NEPTUN rendszerből indítjátok, mert ebben az esetben - amennyiben rendelkeztek ügyfélkapuval - elektronikus aláírással otthonról, könnyen és személyes érintkezés nélkül tudjátok megkötni szerződését. Ügyfélkapu hiányában a Diákhitel Direkt felületéről is igényelhettek, majd ezt követően a kinyomtatott szerződést a Pénzügyi PartnerPontok egyikén tudjátok leadni.

A Diákhitel Központ is törlesztési moratóriumot hirdet. Erről itt olvashattok bővebben.

11 napja volt felkészülni az egyetemeknek - eltérő megoldások születtek

Megkezdődött a digitális oktatás a felsőoktatási intézményekben - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára.

Nem szeretnél lemaradni a legfontosabb információkról? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.