szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Diákhitel Központ a hatályba lépett kormányrendelet szerint törlesztési moratóriumot hirdetett az összesen tartozásra, minden ügyfelének 2020. december 31-ig.

A törlesztési moratórium kiterjed a már törlesztési szakban lévő és a moratórium alatt törlesztési szakba kerülő ügyfelekre is. A törlesztési kötelezettség felfüggesztése automatikusan hatályba lépett, ahhoz külön nyilatkozatra nincs szükség. A jogszabályban előírt moratórium lejártáig a Diákhitel Központ a fennálló tartozásokra nem számol fel késedelmi kamatot, illetve a 2020. március 18. napjáig felmondott szerződéseken túl 2020. december 31-ig nem mond fel szerződéseket - írja közleményében a központ.

A Diákhitel Központ felhívja figyelmet arra, hogy vonatkozó kormányrendeletnek megfelelően önkéntesen a moratórium ideje alatt is törleszthetitek fennálló tartozásotokat, a beérkező törlesztéseket a központ a szokott rendnek megfelelően elszámolja. Az önkéntes teljesítéshez sem várnak el külön nyilatkozatot, illetve az önkéntes törlesztéseket bármikor egyoldalúan felfüggeszthetitek.

Kiemelték: a hiteltörlesztési moratóriumot kiterjesztik a leendő ügyfelekre is, akik 2020. március 18. és 2020. december 31. között igényelnek diákhitelt és válnak törlesztővé. Illetve rendkívüli intézkedésként meghosszabbítják a szabadfelhasználású Diákhitel1 2020. március 16-án lejárt igénylési határidejét - 2020. március 27-ig - Neptun rendszeren keresztül, ügyfélkapus azonosítással - igényelhetitek. Ebben az esetben már április 15-én megkapjátok az igényelt összeget. A diákhitelről itt olvashattok bővebben.  

Online szakzárás az ELTE jogi karán: egy ideig így tartják a szakdolgozatvédéseket

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara is reagált kialakult helyzetre: múlt pénteken tartották az első online védést, kedd délutánra már csaknem ötven joghallgató adhatott számot tudásáról ilyen formában.

Nem szeretnél lemaradni a legfontosabb információkról? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.