szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Akár vizsgára készültök, akár szakdolgozatot írtok, ennek az oldalnak nagyon fogtok örülni. Elindult a könyvtárak.hu, ahol a magyarországi könyvtárak szolgáltatásait találhatjátok meg egy helyen.

Sokak fejében él a kép, hogy a könyvtár a véletlenül betérő kóbor lelkek, illetve a vizsgáikra lázasan tanuló diákok rejtekhelye. Az igazság ezzel szemben az, hogy Magyarországon minden ötödik ember könyvtárhasználó - írja a hvg.hu. Éppen ezért hozta létre az Országos Széchenyi Könyvtár Könyvtári Intézet a márciustól élesedő weboldalát.

Az oldal feltünteti a hozzátok legközelebb eső könyvtárak adatait és szolgáltatásait, de az ország egész területén megrendezett programokat is mutatja. Gyermekirodalmi ajánlókkal nyújt segítséget szülőknek, pedagógusoknak, és az olvasmányt keresőknek is ad ötleteket.

A Kérdezd a könyvtárost! szolgáltatás is állandó segítséget nyújt a látogatóknak - írja az oldal -, akik mellette közvetlenül keresést indíthatnak a Magyar Országos Közös Katalógus (MOKKA) adatbázisában, így otthonról is könnyen tájékozódhattok arról, a keresett könyv melyik intézményben lelhető fel.

A hiánypótló weboldalon kapott helyet továbbá az idén 12 éves Veszíts el egy könyvet! kezdeményezés is. Amiről mi is sokszor írtunk.

Jobban teljesítenek az iskolában azok a diákok, akik naponta olvasnak könyvet

A naponta könyvet olvasó gyerekek jobban teljesítenek az iskolában, derült ki az Oxford Review of Education című folyóiratban megjelent kutatásból.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.