szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A pesti egyetem után a győri Széchenyi István Egyetem kerülhet ki az állami fenntartásból - írja a Népszava.

Már jövő nyáron a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) mintájára alakulna át a győri Széchenyi István Egyetem (SZE) – értesült lap.

Úgy tudják, az intézmény vezetése akár már idén is készen állt volna az átalakítási folyamatok megindítására, ám „stratégiai okokból” a későbbi időpont mellett döntöttek.

Korábban az SZE rektora, Földesi Péter sem rejtette véka alá, örömmel fogadná az átalakítást. A szeptemberi tanévnyitón arról beszélt: „A Corvinus-modell megy tovább, és potenciálisan ilyen irányba indulhat el a Széchenyi István Egyetem is” - teszi hozzá az oldal.

A Corvinus egyetem esetében idén júliustól már nem az állam, hanem egy erre a célra létrehozott vagyonkezelő alapítvány, a Maecenas Universitatis Corvini az egyetem fenntartója. Arról, hogy mi történt a Corvinus Egyetemmel az átalakítás után, bővebben itt olvashattok. 

Átalakított Corvinus: a keresztféléves felvételizőkre már vonatkoznak az új szabályok

A Budapesti Corvinus Egyetemen is kezdetét vette a keresztféléves felvételi, de már a februárban induló képzésekre is vonatkozik az új szabály - vagyis az állami ösztöndíj helyett a Corvinus Ösztöndíjprogramra lehet jelentkezni. Ennek köszönhetően továbbra is lesznek tandíjmentes helyek, viszont drágulnak az önköltséges képzések.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.