szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha jól teljesítetek, akár már az első év végén átsorolhatnak titeket állami ösztöndíjas képzésre. Mutatjuk a részleteket.

Az, hogy önköltséges képzésre nyertetek felvételt, nem jelent végleges finanszírozási formát. Ha jól tanultok, már két lezárt félév után átkerülhettek állami ösztöndíjas képzésre. Ugyanis ha egy ösztöndíjas hely megüresedik egy szakon - mert valaki abbahagyja a képzést, vagy nem felel meg az ösztöndíjas követelményeknek -, a legjobb teljesítményt elérő, önköltséges hallgatót átsorolják, vagyis neki onnantól kezdve nem kell fizetnie a képzésért.

Ha úgy érzitek, hogy van esélyetek, egy úgynevezett átsorolási kérelmet kell leadnotok az egyetemen, főiskolán. Ennek a határideje általában július eleje, az átsorolásról szóló döntést pedig július 31-ig hozzák meg.

Így igényelhettek diákigazolványt, ha még nem tettétek: feladatok lépésről lépésre

Most kezdtétek az egyetemet, de még nem igényeltetek diákigazolványt? Már csak október 31-ig használhatjátok fel a középiskolás diákigazolványotokat, ezért jobb, ha minél hamarabb megigénylitek az újat. Mutatjuk, hogy mit kell tennetek.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.