szerző:
Eduline

Athens, Austin, Berkeley, Amherst és Ann Arbor: ezek a legszebb egyetemvárosok az Egyesült Államokban, legalábbis a U.S. News összeállítása szerint. Van, ahol ugyanannyi egyetemista tanul, mint ahány állandó lakos él, máshol egy tengerparti nagyváros hangulatát élvezhetik ki a hallgatók.

Amherst, Massachusetts

A massachusettsi városban tanuló egyetemisták száma megközelíti az állandó lakók számát, harmincezer hallgató és harmincötezer amhersti lakos osztozik a háromszáz éves településen, ahol három felsőoktatási intézmény  - a University of Massachusetts Amherst, az Amherst College és a Hampshire College – működik.

Amherst
©

Ann Arbor, Michigan

Ann Arbor neve elsősorban a futballranjongóknak lehet ismerős, a University of Michigan százezer férőhelyes stadionjában ugyanis komoly összecsapások zajlanak – az egyetemi csapatok itt küzdenek a bajnoki címért.

Ann Arbor
©

Berkeley, Kalifornia

A San Francisco-i öböl partján fekvő város központja a University of California, amely egyben Berkeley legnagyobb munkaadója: több mint tizennégyezren dolgoznak a negyvenezer hallgatót oktató intézményben.

Berkeley
©

Athens, Georgia

A százhúszezres városon szintén három felsőoktatási intézmény osztozik: az 1785-ben alapított University of Georgia mellett az egészségügyi, üzleti és informatikai képzéseket kínáló Athens Technical College, valamint a művészeti szakokat indító Piedmont College is itt működik.

Athens
©

Austin, Texas

Austin Texas állam negyedik legnagyobb városa, a hangulat mégis kisvárosi – pedig az itt tanuló egyetemisták száma meghaladja a több százezret. A Travel Channel Észak-Amerikai legszebb egyetemvárosának választotta: a Central Connecticut State University mellett tizennégy egyetemnek és főiskolának ad otthont.

Austin
©

eduline