szerző:
Eduline

Leesett két üveg burkolóelem a szeptemberben átadott Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont külső homlokzatáról vasárnapra virradó éjjel, személyi sérülés nem történt.

A két üvegtábla az ingatlan bejáratához közel, az északnyugati falon, a második emelet magasságában, egymás alatt helyezkedett el. Az érintett épületrészt elkerítették.
   
Morvai Lehel, a tudásközpont ügyvezető igazgatója megerősítette az MTI információját, és elmondta: két, összesen hat négyzetméternyi üvegtábláról van szó, amely az éjszaka folyamán "gyakorlatilag szétrobbant", darabjai pedig a földre hullottak. Úgy vélte: a történtekben szerepe lehet a hideg időjárásnak, éjszaka ugyanis mínusz 14 Celsius fok volt Pécsen.
   
Hozzátette, hogy a problémát már jelezték a kivitelezőnek és kérték, tartson helyszíni szemlét a tudásközpontnál, vizsgálja meg a burkolóelemeket a hasonló esetek megelőzése érdekében. Morvai Lehel megítélése szerint az eset valószínűleg kivitelezési hiányosságokra vezethető vissza, így a helyreállítás a kivitelező feladata lesz.
   
Az Európa Kulturális Fővárosa program keretében mintegy 5,5 milliárd forintból épült 13 ezer négyzetméteres tudásközpont  Pécs, valamint a régió információs és dokumentumigényét szolgálja, emellett alkalmas közösségi, kulturális és szabadidős programok befogadására is.
   
Az alig két és fél hónappal ezelőtt átadott intézmény a Csorba Győző Megyei-Városi Könyvtárat, a Pécsi Tudományegyetem Központi Könyvtárát, valamint az egyetem jogi és közgazdasági szakkönyvtárát integrálta. Ezzel jelenleg az ország negyedik legnagyobb könyvtára, és Közép-Európa legmodernebb könyvtárbuszát is üzemelteti.

MTI