szerző:
Eduline

Kétszer annyi alkoholt fogyasztanak a külföldön tanuló egyetemisták, mint azok a hallgatók, akik nem vesznek részt külföldi ösztöndíjprogramokban - állítják amerikai kutatók.

Az alkoholfogyasztás leginkább az Európában, Ausztráliában, valamint Új-Zélandon tanulók körében nőtt meg drasztikusan – legalábbis a Washington Egyetem szakértői szerint, akiknek a hallgatók azt mondták, a helyi alkoholfogyasztási szokások miatt isznak többet, írja a Kamaszpanasz.

„Egyébként is általános dolog az ivászat kollégiumokban, egyetemen. Különösen nagy az esély erre, ha a diákok tanulmányaikat egy másik országban folytatják” – mondta Eric Pedersen, a Washington Egyetem pszichológia szakos hallgatója.

Sokat isznak a külföldön tanuló hallgatók

Henry Wechsler, a Harvard Egyetem tanára úgy nyilatkozott, hogy a külföldi ország önmagában fontos befolyásoló tényező, hiszen a helyiek viselkedése is nagy hatással lehet az ott tanuló diákokra. Emellett a megszokott környezettől való távolság is sokat számít, hiszen a hallgatók többsége távol a szüleitől „jobban elengedi magát”.

A Washington Egyetem hallgatói közül százhetvenheten válaszoltak a kutatócsoport kérdéseikre: az eredmények azt mutatják, hogy a külföldön tanulók minden nap fogyasztottak alkoholt, míg hazatérve már „csak” heti három-öt alkalommal.

eduline